programma-header-01

Programma

DUTCH | ENGLISH

Programma 8-daagse wandelreis langs de Rota Vicentina of de 10-daagse wandelreis langs de Rota Vicentina én het Parque Natural do Vale do Guadiana.

Een meerdaagse wandelreis in de Alentejo, net boven de Portugese Algarve. Deze route voert je door een streek waar je nog een stil en verrassend authentiek Portugal kunt vinden. Het enige wat je hoeft te doen, is lekker wandelen en genieten van de natuur en van elkaar.  Als je er een keer alleen op uit wilt is dat geen enkel punt.

De wandelgroepen zijn geschikt voor groepen of individuele wandelaars.

Route Rota Vicentina

De dag van aankomst maken we een kleine wandeling in de buurt. We zullen vervolgens ongeveer vijf of zes wandelingen maken. Afhankelijk van het tij en het weer kijken we dagelijks welke wandeling we kiezen.  Ook een middag paardrijden hoort tot de mogelijkheden. Midden in de week plannen we een rustdag of maken een kortere wandeling. We zullen zeker een keer tijdens een wandeling in een restaurant aan de zee lunchen. Mogelijk maken we ook een boottocht  over de rivier. Voor en na het diner is er volop de gelegenheid om het dorpje te bezoeken. Na een week brengt onze bus ons weer naar het vliegveld in Lissabon of Faro.

De afstanden kunnen we zelf regelen. We hebben de beschikking over een eigen chauffeur. Bijvoorbeeld: 1e dag: Luchthaven Lissabon– Vila Nova de Milfontes 2e dag: Cercal – Quinta de Samoqureinha (12 km) 3e dag: Porto Covo – Vila Nova de Milfontes (18 km) 4e dag: Vila Nova de Milfontes – Almograve (13 km) 5e dag: vrije dag en zelf in te vullen 6e dag: Zambujeira - Azenha do mar (12 km) 7e dag: Sao Teotonio - Odemira (15 km) 8e dag: Vila Nova de Milfontes - Luchthaven Lissabon

Uitbreiding twee dagen wandelen in het Parque Natural do Vale do Guadiana

Bij een 10-daagse tocht wandelen we in de eerste drie dagen in de omgeving van Minas de Sao Domingo: een verlaten open mijn gebied in het natuurgebied Parque Natural do Vale do Guadiana. We logeren in een prachtig hotel dat ooit het landhuis van de mijneigenaar was. We bezoeken het witte stadje Mertola, eens de hoofdstad van een Arabisch rijk met zijn openluchtmuseum.

Volgorde wandelingen

In verband met het weer en het tij kan de volgorde verschillen. We hebben ook nog een aantal andere routes die we kunnen wandelen. Zoals de ronde bij het mooie surfparadijs van Carrapateira (10 km) met uitgestrekte stranden en kliftoppen met prachtige vergezichten. Of van Almograve naar Porto das Barcas (19 km) en komen langs Cabo Sardao met zijn authentieke vuurtoren.  Een rondwandeling bij Odeceixe (14 km). Sommige tochten kunnen op verzoek worden ingekort of je kan eerder op onze transferbus stappen.

Klimaat

Dit gebied van de Alentejo heeft een mediterraan klimaat met milde zomers en milde winters.

Delen / Share