Programma

DUTCH | ENGLISH

Programma 8-daagse groeps wandelreis langs de Rota Vicentina in het zuid-westen van de Alentejo

Een meerdaagse wandelreis met gids door het westelijke deel van de Alentejo, net boven de Portugese Algarve. Deze route voert je door een streek waar je nog een stil en verrassend authentiek Portugal kunt vinden. Het enige wat je hoeft te doen, is lekker wandelen en genieten van de natuur en van elkaar.  Als je er een keer  alleen op uit wilt is dat geen enkel punt.

De wandelgroepen zijn geschikt voor groepen of individuele wandelaars.

Route

De dag van aankomst maken we een kleine wandeling in de buurt. We zullen vervolgens ongeveer vijf of zes wandelingen maken. Afhankelijk van het tij en het weer kijken we dagelijks welke wandeling we kiezen.  Ook een middag paardrijden hoort tot de mogelijkheden. Midden in de week plannen we een rustdag of maken een kortere wandeling. We zullen zeker een keer tijdens een wandeling in een restaurant aan de zee lunchen. Mogelijk maken we ook een boottocht  over de rivier. Voor en na het diner is er volop de gelegenheid om het dorpje te bezoeken. Na een week brengt onze bus ons weer naar het vliegveld in Lissabon of Faro.

1e dag: Luchthaven Lissabon– Vila Nova de Milfontes 2e dag: Cercal – Quinta de Samoqureinha (12 km) 3e dag: Porto Covo – Vila Nova de Milfontes (18 km) 4e dag: Vila Nova de Milfontes – Almograve (13 km) 5e dag: vrije dag en zelf in te vullen 6e dag: Zambujeira - Azenha do mar (12 km) 7e dag: Sao Teotonio - Odemira (15 km) 8e dag: Vila Nova de Milfontes - Luchthaven Lissabon

Volgorde wandelingen

In verband met het weer en het tij kan de volgorde verschillen. We hebben ook nog een aantal andere routes die we kunnen wandelen. Zoals de ronde bij het mooie surfparadijs van Carrapateira (10 km) met uitgestrekte stranden en kliftoppen met prachtige vergezichten. Of van Almograve naar Porto das Barcas (19 km) en komen langs Cabo Sardao met zijn authentieke vuurtoren.  Een rondwandeling bij Odeceixe (14 km). Sommige tochten kunnen op verzoek worden ingekort of je kan eerder op onze transferbus stappen.

Uitbreiding met twee dagen wandelen in het oosten van de Alentejo

Voor deze reis vliegen we naar naar Faro. We starten in het dorpje Minas de Sao Domingos. Het is een oud verlaten mijndorpje in het Oosten van Portugal, dicht tegen de Spaanse grens.  We logeren in een prachtig hotel dat ooit het landhuis van de mijneigenaar was. We combineren deze reis met een bezoek aan het witte dorpje Mertola dat aan de grensrivier met Spanje de Guadiana ligt.  Het heeft een rijke Moorse geschiedenis waar nog veel van is te zien.

Klimaat

Dit gebied van de Alentejo heeft een mediterraan klimaat met milde zomers en milde winters.

Delen / Share